Al ruim 50 jaar maakt onze familie kaas op deze boerderij. Van (bijna) alle melk maken wij 6 dagen per week heerlijke Goudse kaas van de boerderij. Onze kazen komen in allerlei maten, van klein tot groot. De grote 60 kg kazen zijn onze specialiteit. Naast kaas maken we ook de lekkerste boerenzuivel. Deze producten (en nog veel meer streekproducten) verkopen we in onze boerderijwinkel.
Een heerlijk assortiment
Om lekkere kaas en zuivel te maken, komt het aan op vakmanschap maar zeker ook op het gevoel van de boer(in). We maken jonge kaas. Door het rijpen wordt dit ook belegen en oude kaas. Verder maken we volle boerenmelk, boerenchocolademelk, boerenkarnemelk, frisse boerenyoghurt met en zonder aardbeien en heerlijke boerenvanillevla. Naast de Goudse, maken we ook kruidenkazen. Heerlijke kaas met paprika/bieslook, komijn, fenegriek, mosterd, brandnetel, pesto, Italiaanse kruiden, knoflook/ui en truffel. Onze kazen gaan naar de groothandel, winkels en horeca in binnen- en buitenland.
Gewoon de lekkerste
In 2010 hebben wij met onze Goudse boerenkaas de Gouden Kaasplak Trofee Boerenkaas Cum Laude 2010 voor de allerlekkerste Goudse boerenkaas van Nederland gewonnen. De smaak van onze boerenkaas werd in het smaakprofiel als volgt omschreven: een boerenkaas met een hele zachte textuur, een mooie mineralige/kleiige smaak met een beetje laurier in de aanvang en aroma’s van vanille en peer. Of volgens deskundigen in de proeverij: “een superkaas”, “een vriendenkaas”, “heerlijk boterig”, en “lekker smedig”. In 2019 werd onze oude kaas bekroond met het predicaat goud bij de landelijke verkiezing Cum Laude kaas van de Bond van Boerderijzuivel. In 2020 behaalden we het zilveren predicaat met onze belegen kaas en karnemelk. Heb jij onze kazen al geproefd?